מרק שעועית בשרי (לפי "על השולחן")

 

החומרים

350 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים ללילה

2 בצלים קצוצים

1 זר קצוץ

1 גבעול סלרי קצוץ

1/4 כוס שמן

0.75-1 ק"ג צוואר בקר חתוך לקוביות

2 עצמות בקר

נתח בשר מעושן-קבנוס,חזה אווז,הודו

3 שיני שום כתושות

5 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור טרי

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

 

אופן ההכנה

  • מבשלים שעועית בסיר עם מים כשעה, לריכוך חלקי. מסננים.

  • מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל,גזר וסלרי, עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

  • מוסיפים רסק עגבניות ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים את השעועית ויוצקים מים לכיסוי. מתבלים במלח,פלפל,כמון ופפריקה, מכסים ומביאים לרתיחה.

  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך.

להדפסת המתכון לחצו כאן