עוף צלוי בלימונים ובזיליקום :

החומרים -
6 כרעיים עוף
בערך 12 פרוסות דקיקות של לימון כבוש
4-5 ענפי בזיליקום
מלח ופלפל טרי
כף שמן זית
 
 
 
אופן ההכנה :
  • קוצצים את הלימונים דק דק ומערבבים עם השמן. יוצקים מעל לנתחי העוף, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • מניחים בצד לשעה לספיגת התיבול.
  • מחממים תנור ל - 200 מעלות.
     
  • מעבירים את העוף לתבנית צלייה, קורעים את עלי הבזיליקום גס ודוחפים אותם מתחת ובצידי העוף.
     
  • צולים כ - 40 דקות. בסוםן, מרטיבים מידי פעם את העוף בנוזלים של הרוטב שנוצרו בתחתית התבנית וממשיכים לצלות עוד 20 דקות.
     

 


להדפסת המתכון לחצו כאן