עוף צלוי בלימונים ובזיליקום :

 

החומרים

6 כרעיים עוף

בערך 12 פרוסות דקיקות של לימון כבוש

4-5 ענפי בזיליקום

מלח ופלפל טרי

כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

  • קוצצים את הלימונים דק דק ומערבבים עם השמן. יוצקים מעל לנתחי העוף, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

  • מניחים בצד לשעה לספיגת התיבול.

  • מחממים תנור ל - 200 מעלות.

  • מעבירים את העוף לתבנית צלייה, קורעים את עלי הבזיליקום גס ודוחפים אותם מתחת ובצידי העוף.

  • צולים כ - 40 דקות. בסוםן, מרטיבים מידי פעם את העוף בנוזלים של הרוטב שנוצרו בתחתית התבנית וממשיכים לצלות עוד 20 דקות.

להדפסת המתכון לחצו כאן