צלי וייסבראטן

 

החומרים

1/2 ק"ג וייסבראטן או כתף

3 כפות שמן לטיגון

2 בצלים גדולים פרוסים לשמיניות

2 סלסילות פטריות שמפניון

חופן פטריות שיטאקי מיובשות שהושרו במים ל-20 דקות

1 גזר פרוס דק

4 עצמות מח

2 עלי דפנה

3 גרגירי פלפל אנגלי כתוש גס

1 ענף תימין טרי

מלח ופלפל לבן

מים לכיסוי הבשר- כ-2 ליטר

2 כפות קמח מדוללות ב-1/2 כוס מהרוטב

 

אופן ההכנה:

  • מתחילים יום לפני ההגשה: צורבים את הנתח מכל צדדיו בסיר כבד עם מעט שמן.מוציאים מהסיר

  • מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום עמוק, מוסיפים את הפטריות והגזר לטיגון קל(כחמש דקות)

  • מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את העצמות מח,עלי הדפנה,פלפל האנגלי,תימין,מלח ופלפל לבן.מוסיפים את המים עד כיסוי הבשר ומבשלים בסיר מכוסה חלקית על אש נמוכה כ-3 שעות או עד שהבשר רך מאד.ניתן להוסיף מים במידת הצורך. מפרידים בין הנתח לרוטב ומכניסים למקרר.

  • ביום ההגשה-פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומניחים בקערת הגשה עמידה לחום. מביאים את הרוטב שבסיר לרתיחה. במידה והרוטב דליל יוצקים את תערובת הקמח ומרתיחים שוב. יוצקים רוטב חם על הבשר ושומרים בתנור חמים עד להגשה.

להדפסת המתכון לחצו כאן