שפיץ שייטל אפוי עם שום וקארי :


(5 - 4 מנות)

החומרים

נתח שפיץ שייטל טרי במשקל 1-1.3 ק"ג

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית אבקת קארי

1 כף חרדל דיז'ון

15 שיני שום קלופות

1 גבעול רוזמרין

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים היטב את כל החומרים, מלבד השום והרוזמרין, ומעסים את הבשר מכל הצדדים. מניחים לשעה במקרר.

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  • מוציאים את הבשר, מניחים על יריעת רדיד אלומיניום גדולה, כאשר הצד עם השומן כלפי מעלה ומפזרים עליו את כל שיני השום וגבעולי הרוזמרין. אורזים היטב ב-2 יריעות רדיד אלומיניום.

  • אופים בתנור כ- 30 דקות, מורידים ל- 100 מעלות וממשיכים לאפות כ - 3 שעות.

  • מוציאים את הבשר ונותנים לו לנוח מעט. פותחים את רדיד האלומיניום מלמעלה ומגישים באמצעות מלקחיים וסכין.

  • זהירות! זו לא מנה שנפרסת היטב, אבל הבשר נימוח וטעים מאד. הוא מתבשל בנוזלים של עצמו, ולכן הוא מצריך מעט מאד עבודה.

להדפסת המתכון לחצו כאן