צ'ילי קון קרנה

 

החומרים

2 כוסות שעועית יבשה אדומה מושרית במים למשך לילה

800 גרם בשר בקר טחון גס

הרבה שיני שום קצוצות

1 בצל גדול

2-4 פלפלים ירוקים או אדומים חריפים

250 גרם עגבניות קלופות קצוצות

שמן זית

מלח ופלפל שחור

צ'ילי טחון או פפריקה חריפה (אפשר גם פפריקה מתוקה לתבשיל פחות פיקנטי)
כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  • להוציא את הבשר מהקירור כ - 20 דקות לפני ההכנה

  • בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתרכך

  • מוסיפים שום ופלפלים חריפים קצוצים ומטגנים דקה

  • מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משחים מכל הצדדים

  • מוסיפים תבלינים,עגבניות קצוצות,שעועית ומים עד לכיסוי התבשיל ומבשלים על אשקטנה כשעתיים-שלוש, עד שהשעועית מתרככת

  • טועמים ומתקנים תיבול

  • אם התבשיל נוזלי מדי, ממשיכים בבישול על אש קטנה עד שמסמיך

  • לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה

להדפסת המתכון לחצו כאן