צלי בקר בחרדל, יין ודבש
 
החומרים -
1.5 ק"ג בשר לצלי בנתח שלם
10 שיני שום קלופות
2-3 כפות חרדל דיז'ון
2-3 כפות דבש
1 כפית עלי טימין טריים
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי
מעט שמן לטיגון
6 בצלים קטנים, קלופים
2 גזרים, קלופים ופרוסים
1 גבעול סלרי, פרוס דק
2 כוסות יין אדום
  • מייבשים את נתח הבשר בעזרת נייר סופג. בעזרת סכין יוצרים בו כמה חריצים ולתוכם דוחפים 5 שיני שום (אם הן גדולות אז חצאים)
  • בקערית קטנה מערבבים חרדל,דבש ועלי טימין. מורחים את הנתח במשחה שהתקבלה, ממליחים ומפלפלים. מניחים לבשר לספוג טעמים כמה שעות במקרר. מוציאים כחצי שעה לפני ההכנה.
  • בסיר עם מעט שמן, משחימים את נתח הבשר מכל הצדדים. יש לעבוד על להבה גדולה. שומרים בצד.
  • לאותו סיר מוסיפים מעט שמן ומשחימים את הבצלים, הגזר, הסלרי ושיני השום הנותרות. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שעתיים, או עד שהבשר רך לטעמכם. אם צריך, מוסיפים עוד יין או ציר בקר.

 

להדפסת המתכון לחצו כאן