סטייק פילה מפולפל

 

החומרים

4 סטייקים במשקל 200-250 גרם כל אחד, בטמפרטורת החדר

2 כפות פלפל שחור גרוס

מעט מלח

25 גרם חמאה

3 כפות ברנדי או קוניאק

 

אופן ההכנה

  • מפזרים את הפלפל הגרוס על צלחת שטוחה, ומהדקים אליו את הסטייקים משני צידיהם, כך שהסטייקים יכוסו בפלפל.

  • מחממים את החמאה במחבת כבדה, עד שהיא חמה מאוד. מטגנים את הסטייקים בחמאה 2-3 דקות מכל צד.

  • ינתיים מחממים את הברנדי בתוך מצקת מעל להבת הכיריים. כשהברנדי מתחיל לרתוח, מטים את המצקת לכיוון הלהבה, עד שהוא נדלק. יוצקים את הברנדי הבוער למחבת עד שנוצרת בתוכו להבה. כשהאש במחבת נכבית - מוציאים את הסטייקים לצלחות הגשה מחוממות ומגישים.

  • לסטייק מפולפל ברוטב שמנת :

  • מכינים את הסטייקים לפי המתכון הקודם.

  • בשלב האחרון, מוציאים את הסטייקים מהמחבת ושומרים במקום חם. מקרצפים את המחבת בכף עץ, ומוסיפים למחבת קופסא של שמנת מתוקה. ממליחים מעט, ומביאים לרתיחה. מבשלים 3-4 דקות תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך מעט.

  • מוסיפים למחבת את המיצים שהסטייקים הפרישו, מערבבים, ויוצקים על הסטייקים.

להדפסת המתכון לחצו כאן