סטייק פילה בגרגירי פלפל ירוק.

 

החומרים

4 סטייקים פילה במשקל 200-250 גרם, בטמפרטורת החדר.

25 גרם חמאה.

3 כפות קוניאק או ברנדי

2 כפות גרגירי פלפל ירוק, יבש או משומר

קופסא אחת של שמנת מתוקה

2 כפיות חרדל משובח

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  • משרים את הפלפל הירוק במים חמים 20 דקות, ומסננים.

  • מחממים מחבת כבדה וממיסים בה את החמאה. כשהחמאה חמה מאוד, מטגנים בה את הסטייקים 2-3 דקות מכל צד.

  • בזמן שהסטייקים מיטגנים, מחממים את הקוניאק במצקת מעל להבת הכיריים. כשהקוניאק רותח - מטים את המצקת לכיוון האש עד שהקוניאק נדלק. יוצקים את הקוניאק הבוער מעל הסטייקים.

  • כשהאש במחבת נכבית - מעבירים את הסטייקים לצלחת, ומכסים בצלחת עמוקה כדי שישארו חמים.

  • מקרצפים בכף עץ את תחתית המחבת, מוסיפים למחבת את גרגירי הפלפל הירוק, ומערבבים. מוסיפים למחבת את השמנת והחרדל, ממליחים ומפלפלים. מביאים לרתיחה,ומבשלים 3-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

  • יוצקים למחבת שהופרשו מהסטייקים, ומערבבים.

  • מניחים את הסטייקים בצלחות הגשה, ויוצקים על כל אחד מעט מהרוטב.

להדפסת המתכון לחצו כאן