גם אם לא הספקנו לענות לטלפון,החנות פתוחה ופועלת כרגיל
*לא נוכל לקבל עוד הזמנות לאיסוף עצמי*
*חג שמח*
גולש בשר בקלי קלות.
החומרים
2 ק"ג בשר טרי (כתף, אגוז,צלעות,צוואר) חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
3 עצמות מח
6 שיני שום
1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות
3 בצלים בינוניים קצוצים גס
1 בצל קצוץ דק
1/3 כוס שמן
3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פלפל צ'ילי גרוס (לא הכרחי)
1 כפית פלפל שחור גרוס
1.5 כוס ציר מרק עוף או מים
1.5 כפית מלח
2 עלי דפנה

אופן ההכנה
-
להוציא את נתח הבשר מהקירור כ - 20 דקות לפני ההכנה.
-
בסיר רחב, בעל תחתית עבה, מטגנים בשמן את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
-
מוסיפים בבת אחת את כל הבשר והעצמות ומטגנים קלות מכל צדדיו, תוך כדי ערבוב, במשך כשתי דקות
-
מוסיפים את המים או מרק העוף, פפריקה,הצ'ילי הגרוס (אם רוצים תבשיל פיקנטי) ומערבבים היטב.
-
מוסיפים את הפלפל השחור,הפלפל הירוק, המלח ועלי הדפנה.
-
יש לוודא כי הבשר מכוסה בנוזלים עד כ-1 ס"מ מפני הבשר בסיר.
-
מכסים את הסיר ולאחר שמביאים לרתיחה, יש לבשל על אש קטנה כשעתיים.
-
טועמים ומתקנים תיבול.
-
מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
-
פותחים את הסיר ומבשלים ללא מכסה עד לצמצום הנוזלים לכדי 2/3 מגובה הבשר תוך כדי ניעור הסיר מדי פעם כדי לוודא שלא נדבק לתחתית.