גולש בשר בקלי קלות.

 

החומרים

2 ק"ג בשר טרי (כתף, אגוז,צלעות,צוואר) חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס"מ

3 עצמות מח

6 שיני שום

1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות

3 בצלים בינוניים קצוצים גס

1 בצל קצוץ דק

1/3 כוס שמן

3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פלפל צ'ילי גרוס (לא הכרחי)

1 כפית פלפל שחור גרוס

1.5 כוס ציר מרק עוף או מים

1.5 כפית מלח

2 עלי דפנה

 

אופן ההכנה

  • להוציא את נתח הבשר מהקירור כ - 20 דקות לפני ההכנה.

  • בסיר רחב, בעל תחתית עבה, מטגנים בשמן את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.

  • מוסיפים בבת אחת את כל הבשר והעצמות ומטגנים קלות מכל צדדיו, תוך כדי ערבוב, במשך כשתי דקות

  • מוסיפים את המים או מרק העוף, פפריקה,הצ'ילי הגרוס (אם רוצים תבשיל פיקנטי) ומערבבים היטב.

  • מוסיפים את הפלפל השחור,הפלפל הירוק, המלח ועלי הדפנה.

  • יש לוודא כי הבשר מכוסה בנוזלים עד כ-1 ס"מ מפני הבשר בסיר.

  • מכסים את הסיר ולאחר שמביאים לרתיחה, יש לבשל על אש קטנה כשעתיים.

  • טועמים ומתקנים תיבול.

  • מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

  • פותחים את הסיר ומבשלים ללא מכסה עד לצמצום הנוזלים לכדי 2/3 מגובה הבשר תוך כדי ניעור הסיר מדי פעם כדי לוודא שלא נדבק לתחתית.

להדפסת המתכון לחצו כאן