לשון ברוטב


מתכון של אלי לנדאו

החומרים

1 קג לשון בקר ( החישוב הוא בערך 150 גרם לסועד)

4 בצלים בינוניים קצוצים גס

2 גזרים קצוצים גס

1 ראש סלרי קצוץ גס

ענף רוזמרין

1/2 ק"ג עגבניות קלופות וקצוצות גס

אגוז מוסקט

כפית אורגנו או תימין טרי ( או 1/2 כפית מיובש)

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  • בסיר גדול שמים את הלשון, הגזר, הסלרי וענף הרוזמרין. מכסים הכול במים ומביאים לרתיחה

  • מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עוד שעתיים בסיר מכוסה. מפעם לפעם מערבבים.

  • בינתיים לוקחים סיר נוסף ומעמידים על האש. מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד שיתחיל להזהיב.

  • מוסיפים עגבניות. ממליחים ומפלפלים. מערבבים. מגררים מעט אגוז מוסקט. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה.

  • מסננים את הלשון ממי הבישול, ומצננים עד שיהיה ניתן לטפל בה ביד מבלי לצעוק. קולפים ממנה את העור.

  •  

    חותכים אותה לקוביות, שאותן מכניסים לרוטב העגבניות שהתבשל כחצי שעה.

     

  • ממשיכים בבישול חצי שעה נוספת (לאחר הוספת הלשון).

  • במהלך הבישול מערבבים מדי פעם ומתקנים טעם עם מלח ופלפל. מגישים.

להדפסת המתכון לחצו כאן