לשון ברוטב

מתכון של אלי לנדאו

 
המצרכים:
 
1 קג לשון בקר ( החישוב הוא בערך 150 גרם לסועד)
4 בצלים בינוניים קצוצים גס
2 גזרים קצוצים גס
1 ראש סלרי קצוץ גס
ענף רוזמרין
1/2 ק"ג עגבניות קלופות וקצוצות גס
אגוז מוסקט
כפית אורגנו או תימין טרי ( או 1/2 כפית מיובש)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
 
 
 
 
אופן ההכנה:
בסיר גדול שמים את הלשון, הגזר, הסלרי וענף הרוזמרין. מכסים הכול במים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עוד שעתיים בסיר מכוסה. מפעם לפעם מערבבים.

בינתיים לוקחים סיר נוסף ומעמידים על האש. מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד שיתחיל להזהיב.
מוסיפים עגבניות. ממליחים ומפלפלים. מערבבים. מגררים מעט אגוז מוסקט. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה.

מסננים את הלשון ממי הבישול, ומצננים עד שיהיה ניתן לטפל בה ביד מבלי לצעוק. קולפים ממנה את העור.
חותכים אותה לקוביות, שאותן מכניסים לרוטב העגבניות שהתבשל כחצי שעה.
ממשיכים בבישול חצי שעה נוספת (לאחר הוספת הלשון).
במהלך הבישול מערבבים מדי פעם ומתקנים טעם עם מלח ופלפל. מגישים.

להדפסת המתכון לחצו כאן