חמין

 

החומרים

7 תפו"א

כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך לילה

1/2 כוס שעועית אדומה שהושרתה במים למשך לילה

1/2 כוס גריסי פנינה

1.5 ק"ג בשר בקר- שריר, צוואר, שפונדרה

כמה עצמות מח

3 בצלים

3 כפות שמן

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1.5 כפיות פפריקה מתוקה

ביצים

קישקע

 

אופן ההכנה

  • קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד שיזהיב.

  • מוסיפים את הבשר ומסדרים מסביבו את תפו"א, שעועית, גריסים, עצמות מח ותבלינים.

  • מכסים את תכולת הסיר במים.

  • מבשלים על אש נמוכה במשך 45 דקות עד שעה.

  • מחממים תנור לחום נמוך.

  • מוסיפים מעל התבשיל ביצים וקישקע.

  • מכניסים לתנור למשך לילה.

  • ניתן להוסיף מעל החמין שקית קוקי עם חיטה ותבלינים - מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.

להדפסת המתכון לחצו כאן