עוף ללא עצם ממולא באורז וצנוברים

 

החומרים

2 כוסות מים

2 כוסות אורז

250 גרם בשר טחון

2 בצלים קצוצים

שמן זית

מלח,פלפל שחור,בהרט,קינמון

צנוברים קלויים

 

החומרים למשרה העוף

שמן זית

מלח,פלפל שחור

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

 

אופן ההכנה:

  • להכנת המלית - יש להשרות את האורז לחצי שעה. בינתיים לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה, להוסיף את הבשר הטחון ולפורר אותו היטב עד שישנה את צבעו. להוסיף את האורז המושרה, לתבל לפי הטעם, להוסיף את המים ולבשל על אש נמוכה כעשרים דקות.

  • לערבב את האורז עם מזלג ולהוסיף את הצנוברים הקלויים.

  • לתת למלית להתקרר.

  • למשרה - יש לערבב את החומרים ולמרוח היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם משרה התבלינים.

  • למילוי - יש למלא את פנים העוף במלית האורז. כדאי למלא גם בין העור לחזה - מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא.

  • להכניס לשקית קוקי ולשפוך פנימה את שארית המשרה. לחורר את השקית בחלקה העליון ולהכניס לתנור ל - 180 מעלות לשעתיים

  • לאחר שעתיים יש להוציא את העוף בזהירות מהשקית, להיפטר מעודפי הנוזלים שנותרו בשקית, ולהחזיר את העוף להשחמה סופית בתנור ( כרבע שעה ).

להדפסת המתכון לחצו כאן