אוסובוקו טלה


עפ"י הספר הנהדר של אורנה ואלה
 

החומרים

4 יחידות אוסובוקו טלה

מלח, פלפל שחור

קמח

מעט שמן לטיגון

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

שיני שום קצוצות דק 2

1 כרישה קצוצה דק

1 גזר קצוץ דק

1 גבעול סלרי קצוץ דק

1 זוקיני קצוץ דק

1 כף טימין

2/3 כוס עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1/4 1 כוסות של יין לבן יבש

1.5 - 1 ליטר של ציר עוף או מים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה

  • ממליחים, מפלפלים ומקמחים קלות את נתחי האוסובוקו. מחממים שמן במחבת רחבה. מניחים את הנתחים במחבת בשכבה אחת, ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

  • מחממים את 3 כפות השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים 5 דקות.מוסיפים את הסלרי,הגזר,הזוקיני,הכרשה והתימין ומאדים עוד 3-4 דקות.

  • מוסיפים את רסק העגבניות,העגבניות והיין ומביאים לרתיחה.מוסיפים את נתחי האוסובוקו וציר/מים בכמות שכמעט תכסה את הבשר.

  • מביאים לרתיחה,מנמיכים את הלהבה,מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה.טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.

  • מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מעבירים את הבשר ואת הרוטב לתבנית אפייה, מכסים ואופים כשעתיים וחצי.

  • פני התבשיל אמורים להשחים יפה, והבשר צריך להיות רך ונימוח, ולהיפרד בקלות מהעצם.

להדפסת המתכון לחצו כאן