אוסובוקו טלה
עפ"י הספר הנהדר של אורנה ואלה

החומרים -
4 יחידות אוסובוקו טלה
מלח, פלפל שחור
קמח
מעט שמן לטיגון
 
 3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 כרישה קצוצה דק
1 גזר קצוץ דק
1 גבעול סלרי קצוץ דק
1 זוקיני קצוץ דק
1 כף טימין
2/3 כוס עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות

1/4 1 כוסות של יין לבן יבש
1.5 - 1 ליטר של ציר עוף או מים
מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

  • ממליחים, מפלפלים ומקמחים קלות את נתחי האוסובוקו. מחממים שמן במחבת רחבה. מניחים את הנתחים במחבת בשכבה אחת, ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
     
  • מחממים את 3 כפות השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים 5 דקות.מוסיפים את הסלרי,הגזר,הזוקיני,הכרשה והתימין ומאדים עוד 3-4 דקות.
     
  • מוסיפים את רסק העגבניות,העגבניות והיין ומביאים לרתיחה.מוסיפים את נתחי האוסובוקו וציר/מים בכמות שכמעט תכסה את הבשר.
     
  • מביאים לרתיחה,מנמיכים את הלהבה,מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה.טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.
     
  • מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מעבירים את הבשר ואת הרוטב לתבנית אפייה, מכסים ואופים כשעתיים וחצי.
     
  • פני התבשיל אמורים להשחים יפה, והבשר צריך להיות רך ונימוח, ולהיפרד בקלות מהעצם.
     

 

להדפסת המתכון לחצו כאן