פשטידת בשר (יעל)

 

החומרים

2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק

גזר 1 קצוץ דק

בצל גדול קצוץ דק

4-6 שיני שום קצוצות דק

כ- 1.5 ק"ג בשר טחון

יין אדום

שמן זית

מלח

פלפל

שמן חריף

בזיליקום

רסק עגבניות

עגבניות מרוסקות

פרמזן מגורד

בצק עלים דק (מומלץ בצק פילאס תורכי של מעדנות)

 

אופן ההכנה (3-4 רולדות).

  • מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים פנימה את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד לריכוך ואז מוסיפים את השום עד שהוא מפיץ ריח (לא להשחים).

  • מוסיפים את הבשר לסיר ובעזרת מזלג מטגנים ומפוררים את הבשר עד להשחמתו.

  • מוסיפים יין אדום עד לכ- 3/4 גובה הבשר ומניחים על אש בינונית שיצטמצם.

  • מוסיפים רסק עגבניות 200 - 250 גרם ועגבניות מרוסקות (קופסא 900 גרם של טל). מתבלים ומניחים על אש נמוכה עד שנותרים מעט מאוד נוזלים (לא לייבש)

  • מרדדים את הבצק, מניחים עליו את הבשר (לאחר שהתקרר מעט), מפזרים מעליו גבינת פרמזן ומגלגלים לרולדות. מניחים בתבנית משומנת, מורחים את הרולדות בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.

  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל כ- 200 מעלות עד שהבצק מזהיב.

להדפסת המתכון לחצו כאן