פשטידת בשר (יעל)
החומרים:
2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק
גזר 1 קצוץ דק
בצל גדול קצוץ דק
4-6 שיני שום קצוצות דק
כ- 1.5 ק"ג בשר טחון
יין אדום
שמן זית
מלח
פלפל
שמן חריף
בזיליקום
רסק עגבניות
עגבניות מרוסקות
פרמזן מגורד
בצק עלים דק (מומלץ בצק פילאס תורכי של מעדנות)
 
 
אופן ההכנה (3-4 רולדות).
  • מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים פנימה את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד לריכוך ואז מוסיפים את השום עד שהוא מפיץ ריח (לא להשחים).
     
  • מוסיפים את הבשר לסיר ובעזרת מזלג מטגנים ומפוררים את הבשר עד להשחמתו.
     
  • מוסיפים יין אדום עד לכ- 3/4 גובה הבשר ומניחים על אש בינונית שיצטמצם.
     
  • מוסיפים רסק עגבניות 200 - 250 גרם ועגבניות מרוסקות (קופסא 900 גרם של טל). מתבלים ומניחים על אש נמוכה עד שנותרים מעט מאוד נוזלים (לא לייבש)
     
  • מרדדים את הבצק, מניחים עליו את הבשר (לאחר שהתקרר מעט), מפזרים מעליו גבינת פרמזן ומגלגלים לרולדות. מניחים בתבנית משומנת, מורחים את הרולדות בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
     
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל כ- 200 מעלות עד שהבצק מזהיב.
     

להדפסת המתכון לחצו כאן