מתכון לחמין מסורתי

 

החומרים

2 בצלים

3 שיני שום קלופות

8 תפו"א קטנים קלופים

נתח בשר שריר חתוך לקוביות גסות

ביצים שטופות כמספר הסועדים

כוס גרעיני חומוס או שעועית מושרים ושטופים

2 כוסות אורז או חיטה מושרית ושטופה

שמן לטיגון

פפריקה ומלח

 

אופן ההכנה:

  • מאדים בצל אחד חתוך לרבעים, עד שיזהיב. מכבים את האש ומניחים בתחתית קדירת

  • החמין. מוסיפים את גרעיני החומוס או השעועית, תפו"א, השום והבשר. מניחים

  • את הביצים בזהירות בין הבשר ותפו"א, ומוסיפים מים עד לכיסוי חצי מגובה

  • הביצים. מטבלים בכף גדושה של פפריקה מתוקה ושתי כפיות מלח. להשבחת הטעם

  • ולהעשרת הצבע ניתן להוסיף 2 כפות סוכר חום. בסיר נפרד מטגנים בצל קצוץ עד

  • שמזהיב. מוסיפים את האורז או החיטה וממשיכים לטגן עם הבצל במשך שתי דקות.

  • מעבירים את האורז לשקית הפצ'ולנט וסוגרים ע"י משיכת החוט. מניחים את השקית

  • בחלק העליון של קדירת החמין, בתוך הנוזלים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה

  • למשך שעה. מניחים על הפלטה או בתנור, למשך הלילה, ומגישים חם

להדפסת המתכון לחצו כאן