מתכון לחמין מסורתי


הזמינו פצ'ולנט
המצרכים:

2 בצלים,
3 שיני שום קלופות,
8 תפו"א קטנים קלופים,
נתח בשר שריר
חתוך לקוביות גסות, (הזמינו עכשיו)
ביצים שטופות כמספר הסועדים,
כוס גרעיני חומוס או שעועית מושרים ושטופים,
2 כוסות אורז או חיטה מושרית ושטופה,
שמן לטיגון,
פפריקה ומלח.

אופן ההכנה:

מאדים בצל אחד חתוך לרבעים, עד שיזהיב. מכבים את האש ומניחים בתחתית קדירת

החמין. מוסיפים את גרעיני החומוס או השעועית, תפו"א, השום והבשר. מניחים

את הביצים בזהירות בין הבשר ותפו"א, ומוסיפים מים עד לכיסוי חצי מגובה

הביצים. מטבלים בכף גדושה של פפריקה מתוקה ושתי כפיות מלח. להשבחת הטעם

ולהעשרת הצבע ניתן להוסיף 2 כפות סוכר חום. בסיר נפרד מטגנים בצל קצוץ עד

שמזהיב. מוסיפים את האורז או החיטה וממשיכים לטגן עם הבצל במשך שתי דקות.

מעבירים את האורז לשקית הפצ'ולנט וסוגרים ע"י משיכת החוט. מניחים את השקית

בחלק העליון של קדירת החמין, בתוך הנוזלים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה

למשך שעה. מניחים על הפלטה או בתנור, למשך הלילה, ומגישים חם

ומהביל ביום למחרת.

להדפסת המתכון לחצו כאן