פיקניה במחבת
המתכון של אוסי גליק

החומרים -
500 גר' פיקניה
1 כף שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 כף חרדל
2 שיני שום, כתושות
1 בצל בינוני, חתוך לטבעות
1 כוס ציר עוף
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
  • לבקש מהקצב לפרוס את הפיקניה לפרוסות דקות ולחרוץ את השומן שבצד.
     
  • לערבב את השמן, חומץ, רוטב ווסטרשייר, חרדל ושום.
     
  • להוסיף את הבשר ולכסות היטב במשרה. להניח ל-30 דקות.
     
  • לחמם מחבת כבדה על אש בינונית גדולה, ולהוסיף מעט שמן.
     
  • להוציא את הבשר מהמשרה, ולצרוב כל פרוסה במחבת כ-2 דקות מכל צד. תוך כדי, לבזוק מלח ופלפל שחור גרוס.
     
  • להוציא, לשמור בצד מחומם.
     
  • באותה מחבת להוסיף את טבעות הבצל, ולטגן עד שנהיה זהוב. להוסיף את ציר העוף לפי הצורך כדי למנוע הידבקות הבצל למחבת.
     
  • לפזר את הבצל המטוגן מעל רצועות הבשר, ולהגיש מייד.
     

להדפסת המתכון לחצו כאן