פיקניה במחבת


המתכון של אוסי גליק

החומרים

500 גר' פיקניה

1 כף שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף רוטב ווסטרשייר

1 כף חרדל

2 שיני שום, כתושות

1 בצל בינוני, חתוך לטבעות

1 כוס ציר עוף

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  • לבקש מהקצב לפרוס את הפיקניה לפרוסות דקות ולחרוץ את השומן שבצד.

  • לבקש מהקצב לפרוס את הפיקניה לפרוסות דקות ולחרוץ את השומן שבצד.

  • להוסיף את הבשר ולכסות היטב במשרה. להניח ל-30 דקות.

  • לחמם מחבת כבדה על אש בינונית גדולה, ולהוסיף מעט שמן.

  • להוציא את הבשר מהמשרה, ולצרוב כל פרוסה במחבת כ-2 דקות מכל צד. תוך כדי, לבזוק מלח ופלפל שחור גרוס.

  • להוציא, לשמור בצד מחומם.

  • באותה מחבת להוסיף את טבעות הבצל, ולטגן עד שנהיה זהוב. להוסיף את ציר העוף לפי הצורך כדי למנוע הידבקות הבצל למחבת.

  • לפזר את הבצל המטוגן מעל רצועות הבשר, ולהגיש מייד.

להדפסת המתכון לחצו כאן