שפיץ שייטל בתנור (ע"י סמדר סלע) :
(5 - 4 מנות)

החומרים :

נתח שפיץ שייטל טרי במשקל 1-1.3 ק"ג
4 כפות שמן זית
3 כפות סויה
2 כפות צ'ילי מתוק
1 כף חרדל דיז'ון
שום כתוש - לא חובה

אופן ההכנה :

  • מערבבים היטב את כל החומרים, מלבד השום, ומעסים את הבשר מכל הצדדים. מניחים לשעה במקרר.
     
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
     
  • מוציאים את הבשר, מניחים על יריעת רדיד אלומיניום גדולה, כאשר הצד עם השומן כלפי מעלה ומפזרים עליו את השום הכתוש( לא חייבים). אורזים היטב ב-2 יריעות רדיד אלומיניום.
  • אופים בתנור כ- 30 דקות, מורידים ל- 100 מעלות וממשיכים לאפות כ - 3 שעות.
     
  • מוציאים את הבשר ונותנים לו לנוח מעט. פותחים את רדיד האלומיניום מלמעלה ומגישים באמצעות מלקחיים וסכין.
     
  • זהירות! זו לא מנה שנפרסת היטב, אבל הבשר נימוח וטעים מאד. הוא מתבשל בנוזלים של עצמו, ולכן הוא מצריך מעט מאד עבודה.
     


להדפסת המתכון לחצו כאן