רצועות סינטה ביין אדום(בהשראת אלי לנדאו)

 

החומרים

1 ק"ג רצועות סינטה

1/2 ליטר יין אדום יבש

קמח

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

1 גזר קצוץ

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  • מקמחים את רצועות הבשר ומנערים מקמח עודף.

  • במחבת גדולה מחממים את שמן הזית.

  • מקפיצים את הרצועות על אש חזקה עד שמתחילות להשחים.

  • מוסיפים את היין וממשיכים בישול עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין.

  • בעזרת כף מחוררת מוציאים את הבשר ומעבירים לקערה.

  • מוסיפים למחבת את הגזר,הבצל,אגוזי המלך,הפטרוזיליה והשום.מערבבים שתי דקות.

  • מוסיפים 1/2 כוס מים ובעזרת כף עץ משפשפים את תחתית המחבת לשחרור טעמים שדבקו בה.

  • מחזירים את הבשר למחבת וממשיכים בבישול על אש בינונית , תוך ערבוב, כחמש דקות נוספות.

  • נהדר להגשה עם אורז לבן או תפו"א מבושלים

להדפסת המתכון לחצו כאן