רצועות סינטה ביין אדום(בהשראת אלי לנדאו)

החומרים -
1 ק"ג רצועות סינטה
1/2 ליטר יין אדום יבש
קמח
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 גזר קצוץ
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מקמחים את רצועות הבשר ומנערים מקמח עודף.
  • במחבת גדולה מחממים את שמן הזית.
  • מקפיצים את הרצועות על אש חזקה עד שמתחילות להשחים.
  • מוסיפים את היין וממשיכים בישול עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין.
  • בעזרת כף מחוררת מוציאים את הבשר ומעבירים לקערה.
     
     
  • מוסיפים למחבת את הגזר,הבצל,אגוזי המלך,הפטרוזיליה והשום.מערבבים שתי דקות.
     
     
  • מוסיפים 1/2 כוס מים ובעזרת כף עץ משפשפים את תחתית המחבת לשחרור טעמים שדבקו בה.
     
  • מחזירים את הבשר למחבת וממשיכים בבישול על אש בינונית , תוך ערבוב, כחמש דקות נוספות.
     

נהדר להגשה עם אורז לבן או תפו"א מבושלים

 

לחץ כאן להדפסת המתכון