שפונדרה (אסאדו) בסיר בישול איטי בניחוח אסייתי


עפ"י מתכון של הלקוחה אוסי גליק
 

החומרים

כוס רוטב סויה ½

⅓ כוס סוכר חום

¼ כוס חומץ אורז

2 שיני שום, מרוסקות

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

½ כפית פלפל שטה גרוס

2 ק"ג אסאדו / שפונדרה, חתוך לפי העצמות

4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לשניים

1 כרוב ירוק קטן (עד ½ ק"ג), חתוך לרבעים

2 כפיות קורנפלור

1 כף מים

1 כף שמן שומשום

4 בצל ירוק, קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים בתוך סיר בישול איטי את הסויה, סוכר חום, חומץ אורז, שום, ג'ינג'ר ופלפל שטה. מניחים את השפונדרה והגזרים בשכבה אחידה. מניחים את הכרוב מעל.

  • מכסים ומבשלים על אש גבוהה 5 עד 6 שעות.

  • מוציאים את הבשר והירקות מהסיר.

  • מערבבים את הקורנפלור עם המים בקערית קטנה. מערבבים לתוך רוטב הבישול בסיר, עד שהרוטב מסמיך (2 עד 3 דקות). מערבבים פנימה את שמן הסומסום.

  •  שופכים את הרוטב על הבשר, מפזרים את הבצל הירוק מעל ומגישים.

  • הערות: הולך נפלא עם אורז לבן מאודה.

להדפסת המתכון לחצו כאן