שפונדרה (אסאדו) בסיר בישול איטי בניחוח אסייתי
עפ"י מתכון של הלקוחה אוסי גליק

החומרים -
½ כוס רוטב סויה
⅓ כוס סוכר חום
¼ כוס חומץ אורז
2 שיני שום, מרוסקות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
½ כפית פלפל שטה גרוס

2 ק"ג אסאדו / שפונדרה, חתוך לפי העצמות
4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לשניים
1 כרוב ירוק קטן (עד ½ ק"ג), חתוך לרבעים

2 כפיות קורנפלור
1 כף מים
1 כף שמן שומשום
4 בצל ירוק, קצוץ דק

 

 

  • מערבבים בתוך סיר בישול איטי את הסויה, סוכר חום, חומץ אורז, שום, ג'ינג'ר ופלפל שטה. מניחים את השפונדרה והגזרים בשכבה אחידה. מניחים את הכרוב מעל.
     
  • מכסים ומבשלים על אש גבוהה 5 עד 6 שעות.
     
  • מוציאים את הבשר והירקות מהסיר.
     
  • מערבבים את הקורנפלור עם המים בקערית קטנה. מערבבים לתוך רוטב הבישול בסיר, עד שהרוטב מסמיך (2 עד 3 דקות). מערבבים פנימה את שמן הסומסום.
     
  •  שופכים את הרוטב על הבשר, מפזרים את הבצל הירוק מעל ומגישים.


    הערות: הולך נפלא עם אורז לבן מאודה.
     

 

להדפסת המתכון לחצו כאן