גם אם לא הספקנו לענות לטלפון,החנות פתוחה ופועלת כרגיל
*לא נוכל לקבל עוד הזמנות לאיסוף עצמי*
*חג שמח*
קדירת זנב שור
זנב שור הוא נתח שדורש המון זמן בישול, אבל זה משתלם למי שיש סבלנות. ל 10-8 מנות
החומרים
2 ק"ג זנב שור חתוך לפיסות בגודל 4 ס"מ
1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
4 גזרים חתוכים לרבעים
1 שורש סלרי חתוך לרבעים
500 גרם עדשים חומות שטופות
3 כפות סוכר חום
1 ליטר בירה כהה
4 תפוחי אדמה קלופים
2 עלי דפנה
4 גבעולי תימין
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
-
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבשר מכל הצדדים לסגירה. מוציאים מהסיר.
-
מוסיפים לסיר ירקות שורש ומטגנים כמה דקות לריכוך. מוסיפים עדשים וסוכר חום, ומטגנים כ-2 דקות עד להמסת הסוכר (לא ליצור קרמל). מוסיפים בירה, תפוחי אדמה, עשבי תיבול ותבלינים. מחזירים את הבשר, מרתיחים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
-
מחממים תנור ל-120 מעלות.
-
מעבירים את התבשיל לכלי חרס עם מכסה או לכל סיר כבד. מכניסים לתנור למשך 5 שעות לפחות ועד לילה שלם.
-
מגישים עם אורז לבן, חיטה מבושלת או כוסמת.