קדירת זנב שור


זנב שור הוא נתח שדורש המון זמן בישול, אבל זה משתלם למי שיש סבלנות. ל 10-8 מנות

החומרים

2 ק"ג זנב שור חתוך לפיסות בגודל 4 ס"מ

1/4 כוס שמן

2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים

4 גזרים חתוכים לרבעים

1 שורש סלרי חתוך לרבעים

500 גרם עדשים חומות שטופות

3 כפות סוכר חום

1 ליטר בירה כהה

4 תפוחי אדמה קלופים

2 עלי דפנה

4 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:

  • מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבשר מכל הצדדים לסגירה. מוציאים מהסיר.

  • מוסיפים לסיר ירקות שורש ומטגנים כמה דקות לריכוך. מוסיפים עדשים וסוכר חום, ומטגנים כ-2 דקות עד להמסת הסוכר (לא ליצור קרמל). מוסיפים בירה, תפוחי אדמה, עשבי תיבול ותבלינים. מחזירים את הבשר, מרתיחים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.

  • מחממים תנור ל-120 מעלות.

  • מעבירים את התבשיל לכלי חרס עם מכסה או לכל סיר כבד. מכניסים לתנור למשך 5 שעות לפחות ועד לילה שלם.

  • מגישים עם אורז לבן, חיטה מבושלת או כוסמת.

להדפסת המתכון לחצו כאן